Sikkerhed og udstyr

Ridning og omgang med ponyer og heste er ikke ufarligt. Selv den sødeste og mest rolige af alle ponyer kan reagere uventet. Husk derfor altid:

  • Rolig adfærd i såvel stald som på bane. Der er ikke tilladt at løbe i stalden.
  • Ridehjelm når du omgås ponyerne såvel i stalden som i sadlen. Cykelhjelme er ikke godkendt til ridning, og vi kan således ikke garantere at de beskytter tilstrækkeligt ved fald eller spark. Når dit barn starter i ponyklubben kan vi være behjælpelige med lån af ridehjelm den første måned, derefter skal i selv anskaffe jer en passende og sikkerheds godkendt ridehjelm. OBS alle ridehjelme skal være med ny godkendelse (VG1 eller EN2017)
  • Ordentligt fodtøj. Fodtøj må ikke kunne sidde fast i stigebøjlerne – her kan gummistøvler men en lille hæl udmærket benyttes, hvis den sidder ordentlig fast på foden. Tennissko og andet ”snører fodtøj” er til gengæld ikke forsvarligt. Underviseren har lov til at nægte en elev undervisning hvis det vurderes at fodtøjet ikke er forsvarligt. Når der rides uden trækker skal der bæres kortestøvler med leggins eller langestøvler
  • Sikkerhedsvest. Vi opfordrer til at der på alle vores begynderhold bruges sikkerhedsveste. Vi stiller sikkerhedsveste til rådighed til alle elever.
Ponyklubben har IKKE en kollektiv ulykkeforsikring, derfor opfordres alle forældre til at tegne