Vores heste


Normann Tidselbjerg

Fjordhest 6 år

Hej. Jeg hedder Normann. Jeg er født i 2014 og kommer fra stutteri Tidselbjerg. Da jeg var 2 år blev jeg kåret som hingst pga. mine fine gang arter, så jeg er far til nogle fine føl. Desværre synes dommerne ikke jeg var vokset nok som 3 år og blev derfor kastreret. Det var nu godt nok for så kunne min ejer Lene få lov at købe mig. Lene rider mest dressur, men vi er også tit i skoven. Jeg er faktisk bedst til at springe og synes det er mega sjovt. Jeg kan nemlig godt lide fart. Jeg er staldens legebarn, som elsker at have ting i munden. Jeg stjæler tit ting fra de andre hestes bokse og tager dem med ud. Derfor er jeg også lidt bøvlet at sadle op. Der skal ske noget og jeg er ikke altid så tålmodig og kan godt lide at drille min rytter. Når jeg er på ridebanen elsker jeg at prøve at overhale de andre heste, men bare rolig jeg passer godt på min rytter. Jeg vil gerne gå først på tur. De andre heste går nogle gange lidt langsomt. Jeg står i boks nr. 5. du må gerne give mig en gulerod, men pas på fingrene :)

Tarock

Fjordhest 20 år

Mit navn er Tarock. Ligesom mange af de andre heste i stalden er jeg en fjordhest. Det kan godt være lidt upraktisk med alle de fjordheste i stalden, for så er der tit nogle der kommer til at bytte rundt på os. MEN, hvis i kigger godt på mig, kan i se at jeg har hvide prikker på næsen. Så ved i altid, hvem i skal huske at give en gulerod. Jeg elsker nemlig mad. Jeg er en gul vallak, som er født d. 29. april 2001. Da jeg kom i Ponyklubben var jeg 5 år og kunne ikke så meget. Jeg havde kun skridtet turer og var derfor heller ikke i ret god kondi. Det ville min nye ejer Lene gerne lave om på, så jeg kom i skarp træning. Det gik dog kun langsomt fremad i starten, for jeg skulle også lige have tid til at vokse og blive stor og stær og få mange muskler. Efter nogle år blev jeg meget bedre. Jeg synes faktisk selv, at jeg er blevet ret god til mange ting. Jeg har i hvert fald vundet mange præmier og startet helt op til MB0. Min far Athos var en berømt dressur hest. Han har nemlig vundet Danmarksmesterskabet og Europamesterskabet i dressur for fjordheste mange gange. Jeg er 147 cm. høj, så jeg er en 1ér pony. Nu er jeg gået lid på pension og har fået en rigtig sød part, der hedder Mie. Hun er god til at strigle og elsker at ride i skoven ligesom mig. Hun rider også lidt dressur stævner i de små klasser. Det er jeg glad for. Jeg kan nemlig godt lide at komme nye steder hen på besøg. Jeg elsker at se noget nyt og er ALDRIG bange for noget, kun hvis der kommer en farlig vandpyt. Dem kan jeg ikke lide. Engang imellem tager min ejer mig med til stranden og jeg har fundet ud af at jeg er virkelig god til at svømme. Jeg er nok den mest rolige hest på rideskolen. Faktisk har jeg kun tabt 1 elev i hele min rideskolekarriere. Det var fordi jeg en dag blev så glad for endelig at få lov at springe. Jeg glemte helt at jeg havde en elev på ryggen. På fold er jeg nok lidt af en kylling. Jeg er nemlig bange for alle de andre heste undtagen min bedste ven Goffe. Jeg håber i vil komme forbi og hilse på mig i Boks nr. 20 Tag gerne en gulerod med

Glibings Haust

Fjordhest 11 år

Hej mit navn er Glibings Haust og i daglig tale bare Haust. Jeg er en fjordhest på ca 146 cm. Jeg blev født på stutteri Glibing den 22/05/2009 og kom til ponyklubben den 12/09/2015. Jeg er en fjordhest med god energi og stor livsglæde?. Derfor er jeg altid klar på en ridetur, og jeg kan lide det meste: dressur, spring, skovtur, ponygames mm. Frederikke, min ejer, rider nemlig meget forskelligt på mig??. Frederikke vil også gerne have, at jeg er meget velopdragen og altid opfører mig ordenligt i stalden?. Så det bliver det også brugt en del tid på??. På folden er jeg ikke den store slagsbror, men tro ikke, at jeg ikke er klar på en omgang grimeleg eller et kapløb på folden. Det elsker jeg nemlig?. Hvis du har lyst til at sige hej til mig så bor jeg i boks nr 9

Goffe (Ingvald Halsnæs)

Fjordhest 17 år

Hej mit navn er Ingvald Halsnæs, men jeg bliver til daglig kaldt ”Goffe” Jeg er én af de mange fjordheste på rideskolen. Jeg er en smuk vallak på 144 cm og er født den 14. Maj 2003 Du kan altid kende mig, fordi jeg bl.a. er sød og meget snaksaglig og vil du være sød ved mig elsker jeg, at blive nusset og pusset og få en tur af striglen. Som ni årige (den 18. November 2012), var jeg så heldig at komme her til ponyklubben. Ude på folden elsker jeg at lege med én af mine gode venner, fjordhesten ”Tarock”. Vi hygger os sammen, snakker lidt med de andre og elsker det grønne græs. Inde i ridehallen, elsker jeg at springe – selvom det til tider godt kan se lidt sjovt ud… Ponygames og agility er også blandt favoritterne. En god skovtur, er heller ikke af vejen – her er der jo rig mulighed, at nyde turen, det friske græs og de grønne blade fra træerne… syntes du jeg lyder madglad – det siger mine ejere (Ditte og Sille) også, da jeg godt kan være lidt ulydig, når spisekammeret står åben… I boks 19 finder du mig og jeg er altid klar til et lille besøg, så medbring en lille gulerod og du får med garanti lov til at age mig bagøret – vi ses!

Oktan Stanstorp

Fjordhest 9 år

Hej mit navn er Oktan Stanstorp, i det daglige kaldes jeg Oktan. Et lille funfact om mit navn er, der findes også noget brandstof til bilen der hedder Oktan. Så hvis jeg en dag er hurtig er det nok fordi jeg kører på Oktan 100, ellers kører jeg normalt kun på Oktan 95 ???? Jeg blev født i 2012 og flyttede ind i ponyklubben i Januar 2020, efter Sille mistede hendes tidligere fjordhest, Blanka. En fordel ved at flytte ind i Ponyklubben er, at jeg har fået mig en storebror i Goffe. Ditte som er Goffes ejer er nemlig Silles lillesøster. Jeg er en fjordhest og som alle andre fjordheste elsker jeg mad, så hvis du ikke vil have mig i dine lommer skal du lade godbidderne blive udenfor min række vide og gem dem til mig efter timen. Jeg er den største fjordhest i stald, jeg er nemlig en vaskeægte hest på 153 cm, men det skal du ikke lade dig skramme af, for så er der jo mere hest at holde af ???? Sille og jeg er ret nye for hinanden, men vi lærer ligeså stille og roligt hinanden bedre at kende. Sille drømmer om at ride en masse dressur, ride skovturer når det ikke regner (det er jeg hende meget taknemlig for) også vil hun også gerne springe en smule. Jeg gør bare alt hvad hun beder mig om, for jeg prøver altid at tilfredsstille min rytter – Sille omtaler mig som en rigtig guttermand og hendes bedste ven ? Jeg glæder mig, forhåbentligt, også til at blive en af dine bedste venner, så kom ned og hilse på mig nede i boks nr. 8 – vi ses!

Valhallas Sea Breeze

Welsh Cob 8 år

Hej mit navn er Valhallas Sea Breeze. I daglig tale bliver jeg kaldt Breezer. Før min nye ejer Anne købte mig i april 2020 blev jeg af tidligere ejer kaldt Leo (men Anne har en ven som hedder Leo og synes derfor det blev lidt for underligt ????). Jeg er en Welsh Cob på 151 cm, så en lille hest. Det er faktisk også derfor at jeg skulle sælges igen og Anne kunne købe mig, fordi jeg ikke holdt ponymål. Jeg har været lidt meget omkring, og er nu glad for at have fundet et mere blivende hjem i ponyklubben. Og så har jeg fået en storebror i Janus, som Anne også ejer. Jeg er født i 2012 Jeg er generelt meget sød, snaksagelig og rolig men også meget nysgerrig. Anne vil gerne ride dressur og det synes jeg godt kan være lidt svært, men det bliver stille og roligt bedre. Indimellem bliver det også til en skovtur og lidt små spring. Jeg kan rigtig godt lide at ride med jer elever. Jeg synes det er hyggeligt. Jeg er lidt sart med min mule og vil ikke altid røres der, men vil til gengæld rigtig gerne nusses i panden. Jeg er MEGET MADGLAD, og hvis jeg først lugter en godbid i lommen eller får en, så har jeg meget svært ved at koncentrere mig om andet. Derfor har Anne skrevet på min boks at jeg ikke må få nogen ???? men at blive nusset og snakket med er altid dejligt. Hvis du har lyst til at sige hej til mig så bor jeg i boks nr 16.

Janus Greis

Fjordhest 23 år

Hej mit navn er Janus Greis, men jeg bliver bare kaldt Janus. Jeg er en af fjordhestene i stalden og har boet i ponyklubben siden jeg var 7 år hvor min ejer Anne købte mig. Jeg er født i 1997, så er ved at være oppe i årene og jeg har haft mange gode oplevelser gennem tiden både med Anne og med jer elever. De første mange år har jeg redet dressur sammen med Anne samt sprunget lidt indimellem. Da jeg blev omkring 20 år blev det dog for hårdt for mig og jeg går nu kun og hygger med jer elever og rider en tur i skoven med Anne indimellem. Derudover er der en sød pige ved navn Emma som kommer nogen gange om ugen og hjælper med at passe og motionere mig. Jeg er generelt rigtig sød og passer godt på dem der sidder på ryggen af mig. Udover dressur, skovture og spring har jeg også prøvet agility, svømmeture, ringridning, pony games, kvadrille og været til en del stævner, så har prøvet lidt af hvert i mit liv. Selvom der er nogen ting jeg nu er blevet for gammel til, så er jeg stadig frisk og glad. Jeg vil gerne lave noget med jer mennesker og jeg har også stadig travlt med at holde styr på ro og orden når jeg er på fold. Jeg bor i boks nr 17 så håber du vil hilse på mig når du kommer forbi ????.

Stegstedgaards Sorrento

New Forest 11 år

Hej jeg hedder Stegstedgaards Sorrento, og i daglig tale bliver jeg bare kaldt Sorrento. Jeg er en New Forrest vallak på 143 cm i stangmål. Jeg blev født d. 1 juni 2009 på Stegstedgaards Stutteri, jeg elsker masser af tid på folden, mad og skovture. Jeg er en rolig pony som kan rides af næsten alle, jeg er dog nogle gange lidt skeptisk overfor nye ting. D. 7 september 2020 kom jeg til ponyklubben og jeg har stået her lige siden, og jeg syntes det er rigtig hyggeligt!