Vores heste


Cindy

Blanding 22 år

Hej Jeg hedder Cindy. Jeg er en stor 3’er pony, jeg er næsten 128 cm. Jeg kom til ponyklubben i april 2013. Faktisk er der ingen der helt ved, hvornår i 2002 jeg blev født, og hvilken race jeg er. Men pyt med det, for de holder min fødselsdag den dag jeg blev købt, og det var den 18. maj, så jeg får gaver alligevel :) Cindy er faktisk en forkortelse af Cinderella. Det betyder prinsesse – ved I nok :) Derfor kan I også godt forstå, at min race må være ret kongelig. Beviset på, at jeg er en rigtig prinsesse er, at jeg er lige så følsom som ”Prinsessen på ærten”. Det er derfor, at det ikke er særlig rart for mig at få spændt min sadel, og derfor jeg godt kan blive lidt tvær, hvis I spænder den for hårdt. Ellers er jeg en glad prinsesse. Jeg vil gerne sige hej og kæles lidt for, når I kommer forbi. Engang var jeg rigtig bange for, at nogen ville gøre mig ondt ved mit hoved, men det er jeg næsten ikke mere. Jeg har nemlig fundet ud, at I ikke gør mig noget. Min ejer hedder Marie Sofie. Hun rigtig sød ved mig og passer mig rigtig godt. Det er hende jeg stoler mest på. Hun var den første, der fik lov til at strigle mit hoved. Men af og til kan jeg ikke lade være med at drille hende – det hedder ”prinsessenykker”. Det jeg driller mest med er, når jeg selv bestemmer, hvor jeg vil hen. Det kan jeg både finde på i ridehuset og på staldgangen- hi hi. Faktisk kan jeg også finde på at drille jer – sådan er det bare. Det er sådan noget prinsesser og 3’er ponyer er rigtig gode til – og nogen har sagt, at det er de mest kloge, der finder på sådanne nykker…… Der er nu flere, der har fundet ud af, hvordan de skal få mig til at gå den rigtige vej. Så bliver jeg meget sød bagefter. Det er en slags belønning, jeg giver jer. Jeg ELSKER at ride en tur i skoven, det er så dejligt – også når jeg end gang i mellem napper et par mundfulde græs under turen – hmmm. Marie Sofie har nogle røde løbesko jeg får på, når vi skal på tur. Så gør det ikke ondt i min hove, og kan vi få en god travtur derude. Jeg tror også, at Marie Sofie godt kan lide, når vi er på skovtur, for nogle gange synger hun sange for mig og om mig derude :) Jeg elsker også at springe. Det tror jeg bestemt, vi bliver vi gode til en dag.

Otto

Blanding 8 år

Hej, jeg hedder Otto og er fra 2015. Jeg er en af rideskolens heste og kom til ponyklubben i 2020. At jeg er en af rideskolens heste betyder at der er nogle af rideskolens søde elever der har mulighed for at have part på mig. Jeg er altid klar på en tur i skoven eller på springbanen og så øver jeg mig på at blive en dygtig dressurhest. På folden er jeg et rigtigt legebarn og elsker at rulle mig og lege grimeleg med mine venner. Når jeg står i boksen kan jeg godt finde på at lege med min grime og kaste rundt med den, så hvis den ligger på staldgangen er det bare fordi jeg har leget med den. Kom forbi boks nr 4 og hils på mig - jeg elsker at snakke og få en godbid.

Normann Tidselbjerg

Fjordhest 10 år

Hej. Jeg hedder Normann. Jeg er født i 2014 og kommer fra stutteri Tidselbjerg. Da jeg var 2 år blev jeg kåret som hingst pga. mine fine gang arter, så jeg er far til nogle fine føl. Desværre synes dommerne ikke jeg var vokset nok som 3 år og blev derfor kastreret. Det var nu godt nok for så kunne min ejer Lene få lov at købe mig. Lene rider mest dressur, men vi er også tit i skoven. Jeg er faktisk bedst til at springe og synes det er mega sjovt. Jeg kan nemlig godt lide fart. Jeg er staldens legebarn, som elsker at have ting i munden. Jeg stjæler tit ting fra de andre hestes bokse og tager dem med ud. Derfor er jeg også lidt bøvlet at sadle op. Der skal ske noget og jeg er ikke altid så tålmodig og kan godt lide at drille min rytter. Når jeg er på ridebanen elsker jeg at prøve at overhale de andre heste, men bare rolig jeg passer godt på min rytter. Jeg vil gerne gå først på tur. De andre heste går nogle gange lidt langsomt. Jeg står i boks nr. 5. du må gerne give mig en gulerod, men pas på fingrene :)

Wielgermas Renzo

New Forest 12 år

Hej mit navn er Wielgermas Renzo, i daglig tale bliver jeg bare kaldt Renzo. Jeg er en lille new forest vallak på 138 cm og er født den 24 juni 2011. Jeg kom til ponyklubben den 23 januar 2023 og er meget glad for at være her! Før min nye familie (familien venzel) købte mig boede jeg på Ærø. Jeg er rigtig glad for at arbejde med min rytter Lærke, vi rider både dressur, spring, tur og en masse andet. Men jeg kan nu også godt lide alle de søde ryttere der rider på mig ellers. Jeg eeeeeelsker fart, især på tur og det gør Lærke også så det bliver nogen gange lidt vildt Jeg holder mig væk fra alle på folden, man kan vel godt sige jeg er en lille kylling dog kan jeg rigtig godt lide Haust, han er min bedste ven. Jeg er et stort nussehoved og elsker opmærksomhed, så kom gerne forbi og sig hej til mig, jeg står i boks nr. 6 og jeg bliver ekstra glad hvis i giver en lille godbid

Charlie

Fjordhest 9 år

Hej mit navn er Charlie. Jeg er en af ponyklubbens heste hvilket betyder at man kan have part på mig. Jeg kom til Ponyklubben i marts 2021, så jeg har ikke boet her så længe. Min bedste ven hedder Otto og vi leger altid sammen på folden. Jeg rider mest dressur, da jeg ikke har lært at springe endnu, men det kommer jeg helt sikkert til. Nogle gange kan jeg godt finde på at lave lidt numre inde på banen, men ikke noget vildt - jeg er jo bare ikke så gammel. Jeg har prøvet en masse ting - jeg har været i skoven og er helt trafiksikker. Jeg elsker og være på tur især nede ved Årøsund. Jeg elsker at bade i havet. men er stadig lidt bange for vandslangen i stalden. Jeg er sød og rolig i boksen når jeg bliver striglet, men nogle gange kan jeg godt være lidt urolig og svinge med kæderne når jeg står på staldgangen, men det mest hvis jeg er træt. Jeg elsker godbidder og blive nusset med, så kom gerne og sige hej til mig. Jeg bor nede for enden af staldgangen i boks nummer 13.

Glibings Haust

Fjordhest 15 år

Hej mit navn er Glibings Haust og i daglig tale bare Haust. Jeg er en fjordhest på ca 146 cm. Jeg blev født på stutteri Glibing den 22/05/2009 og kom til ponyklubben den 12/09/2015. Jeg er en fjordhest med god energi og stor livsglæde?. Derfor er jeg altid klar på en ridetur, og jeg kan lide det meste: dressur, spring, skovtur, ponygames mm. Frederikke, min ejer, rider nemlig meget forskelligt på mig??. Frederikke vil også gerne have, at jeg er meget velopdragen og altid opfører mig ordenligt i stalden?. Så det bliver det også brugt en del tid på??. På folden er jeg ikke den store slagsbror, men tro ikke, at jeg ikke er klar på en omgang grimeleg eller et kapløb på folden. Det elsker jeg nemlig?. Hvis du har lyst til at sige hej til mig så bor jeg i boks nr 9

Røgilds’ Devin

Dansk Sportspony 17 år

Røgilds’ Devin Sød rød og blød - jeg er en pony på 144, med charme, selvtillid og lækkert hår. Jeg er en herre med stor personlighed og jeg synes selv at jeg har et godt smil. Faktisk kan jeg smile (et meget skævt smil... hihi) Min ejer kalder mig (den lille røde) Jeg er mest dressur pony men jeg kan også springe.. det er bare lidt hårdt og jeg er lidt doven faktisk. Det betyder også at hvis du rider på mig så kan jeg gå meeeeget langsomt. Nærmest i slow motion. Men hvis du vil ha fart kan jeg selvfølgelig også det.. især når jeg skal ned til min mad i boksen. Jeg bor i nr 14 og du er altid velkommen. VI SES Devin

Valhallas Sea Breeze

Welsh Cob 11 år

Hej mit navn er Valhallas Sea Breeze. I daglig tale bliver jeg kaldt Breezer. Før min nye ejer Anne købte mig i april 2020 blev jeg af tidligere ejer kaldt Leo (men Anne har en ven som hedder Leo og synes derfor det blev lidt for underligt ????). Jeg er en Welsh Cob på 151 cm, så en lille hest. Det er faktisk også derfor at jeg skulle sælges igen og Anne kunne købe mig, fordi jeg ikke holdt ponymål. Jeg har været lidt meget omkring, og er nu glad for at have fundet et mere blivende hjem i ponyklubben. Og så har jeg fået en storebror i Janus, som Anne også ejer. Jeg er født i 2012 Jeg er generelt meget sød, snaksagelig og rolig men også meget nysgerrig. Anne vil gerne ride dressur og det synes jeg godt kan være lidt svært, men det bliver stille og roligt bedre. Indimellem bliver det også til en skovtur og lidt små spring. Jeg kan rigtig godt lide at ride med jer elever. Jeg synes det er hyggeligt. Jeg er lidt sart med min mule og vil ikke altid røres der, men vil til gengæld rigtig gerne nusses i panden. Jeg er MEGET MADGLAD, og hvis jeg først lugter en godbid i lommen eller får en, så har jeg meget svært ved at koncentrere mig om andet. Derfor har Anne skrevet på min boks at jeg ikke må få nogen ???? men at blive nusset og snakket med er altid dejligt. Hvis du har lyst til at sige hej til mig så bor jeg i boks nr 16.

Stegstedgaards Sorrento

New Forest 15 år

Hej jeg hedder Stegstedgaards Sorrento, og i daglig tale bliver jeg bare kaldt Sorrento. Jeg er en New Forrest vallak på 143 cm i stangmål. Jeg blev født d. 1 juni 2009 på Stegstedgaards Stutteri, jeg elsker masser af tid på folden, mad og skovture. Jeg er en rolig pony som kan rides af næsten alle, jeg er dog nogle gange lidt skeptisk overfor nye ting. D. 7 september 2020 kom jeg til ponyklubben og jeg har stået her lige siden, og jeg syntes det er rigtig hyggeligt!

Goffe (Ingvald Halsnæs)

Fjordhest 21 år

Hej mit navn er Ingvald Halsnæs, men jeg bliver til daglig kaldt ”Goffe” Jeg er én af de mange fjordheste på rideskolen. Jeg er en smuk vallak på 144 cm og er født den 14. Maj 2003 Du kan altid kende mig, fordi jeg bl.a. er sød og meget snaksaglig og vil du være sød ved mig elsker jeg, at blive nusset og pusset og få en tur af striglen. Som ni årige (den 18. November 2012), var jeg så heldig at komme her til ponyklubben. Ude på folden elsker jeg at lege med én af mine gode venner, fjordhesten ”Tarock”. Vi hygger os sammen, snakker lidt med de andre og elsker det grønne græs. Inde i ridehallen, elsker jeg at springe – selvom det til tider godt kan se lidt sjovt ud… Ponygames og agility er også blandt favoritterne. En god skovtur, er heller ikke af vejen – her er der jo rig mulighed, at nyde turen, det friske græs og de grønne blade fra træerne… syntes du jeg lyder madglad – det siger mine ejere (Ditte og Sille) også, da jeg godt kan være lidt ulydig, når spisekammeret står åben… I boks 19 finder du mig og jeg er altid klar til et lille besøg, så medbring en lille gulerod og du får med garanti lov til at age mig bagøret – vi ses!

Tarock

Fjordhest 23 år

Mit navn er Tarock. Ligesom mange af de andre heste i stalden er jeg en fjordhest. Det kan godt være lidt upraktisk med alle de fjordheste i stalden, for så er der tit nogle der kommer til at bytte rundt på os. MEN, hvis i kigger godt på mig, kan i se at jeg har hvide prikker på næsen. Så ved i altid, hvem i skal huske at give en gulerod. Jeg elsker nemlig mad. Jeg er en gul vallak, som er født d. 29. april 2001. Da jeg kom i Ponyklubben var jeg 5 år og kunne ikke så meget. Jeg havde kun skridtet turer og var derfor heller ikke i ret god kondi. Det ville min nye ejer Lene gerne lave om på, så jeg kom i skarp træning. Det gik dog kun langsomt fremad i starten, for jeg skulle også lige have tid til at vokse og blive stor og stær og få mange muskler. Efter nogle år blev jeg meget bedre. Jeg synes faktisk selv, at jeg er blevet ret god til mange ting. Jeg har i hvert fald vundet mange præmier og startet helt op til MB0. Min far Athos var en berømt dressur hest. Han har nemlig vundet Danmarksmesterskabet og Europamesterskabet i dressur for fjordheste mange gange. Jeg er 147 cm. høj, så jeg er en 1ér pony. Nu er jeg gået lid på pension og har fået en rigtig sød part, der hedder Mie. Hun er god til at strigle og elsker at ride i skoven ligesom mig. Hun rider også lidt dressur stævner i de små klasser. Det er jeg glad for. Jeg kan nemlig godt lide at komme nye steder hen på besøg. Jeg elsker at se noget nyt og er ALDRIG bange for noget, kun hvis der kommer en farlig vandpyt. Dem kan jeg ikke lide. Engang imellem tager min ejer mig med til stranden og jeg har fundet ud af at jeg er virkelig god til at svømme. Jeg er nok den mest rolige hest på rideskolen. Faktisk har jeg kun tabt 1 elev i hele min rideskolekarriere. Det var fordi jeg en dag blev så glad for endelig at få lov at springe. Jeg glemte helt at jeg havde en elev på ryggen. På fold er jeg nok lidt af en kylling. Jeg er nemlig bange for alle de andre heste undtagen min bedste ven Goffe. Jeg håber i vil komme forbi og hilse på mig i Boks nr. 20 Tag gerne en gulerod med

Lumina Højgård

Pinto 13 år

Lumina Højgård Sød og en rigtig prinsesse - jeg er en pony på 144. Jeg er en dame med personlighed og jeg synes selv jeg er mega lækker. Min ejer kalder mig (Lumi) Jeg er både god til at springe og ride dressur. Når jeg springer er det med fart på, når jeg rider dressur er jeg mere stille og rolig. Det betyder også at hvis du rider på mig så kan jeg gå meeeeget langsomt. Nærmest i slow motion. Men hvis du vil ha fart kan jeg selvfølgelig også det.. Jeg bor i nr 21 og du er altid velkommen.