Klubbens koncept

Vi er en rideklub, der er medlem af Danmarks Idrætsforbund og Dansk Rideforbund, og hvor elevridning for børn i alderen 1 -18 år er hovedformålet.

Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns forudsætninger indenfor ridning og omgangen med hestene således, at undervisningens indhold er tilrettelagt herefter. Vi betragter os selv som ”grundskolen” indenfor ridesporten, hvor eleverne lærer omgangen med ponyerne og de grundlæggende færdigheder med mulighed for at udvikle sig inden for ridningen på ”hyggeniveau” eller konkurrenceniveau. Vi vægter fællesskab, social samvær og ansvar meget højt.

Vi varetager handicapridning og har oprettet hold hvor børn med specifikke vanskeligheder har mulighed for at ride. ( ADHD, Autisme samt tilknytningsforstyrrede børn ). Ponyrideklubben er baseret på frivilligheden. Det er således ikke muligt at betale for opstaldning af sin pony eller for brug af klubbens faciliteter. Samtlige 21 opstaldede ponyer er privatejet men indgår i undervisning mandag – torsdag. Det giver et utrolig stort fællesskab, da alle ponyejere skal indgå som hjælpere og rollemodeller for nye elever.

Underviserne – underviser ligeledes frivilligt. Vi lægger vægt på, at den enkelte undervisers personlige kompetencer matcher de elever som de underviser.

Ponyklubben ligger i nogle fantastiske omgivelser i idrætscenterområdet, der er placeret indenfor bygrænsen. Samtidig ligger vi tæt på Vesterskoven, hvor der er fine ridestier. Vores beliggenhed betyder også, at vi er et yndet udflugtsmål for kommunens institutioner. Under hensyntagen til den daglige undervisning og muligheden for at finde frivillige hjælpere, stiller vi gerne op til arrangementer for byens skoler og børnehaver.

Vi er således ikke en kommerciel rideklub, men betragter os mere som en samarbejdspartner for de øvrige institutioner og enheder i Haderslev Kommune.

Ponyklubben i Haderslev.

Vedtægter: VEDTÆGTER

Der er lukket for kommentarer.